دکتر شه پرست مدیرعامل شرکت در گفتگو با مجله خبری غذا و دارو درباره ضرورت توجه به ذخایر استراتژیک دارو در کشور گفت: موضوع ذخایر استراتژیک دارو یکی از ضروریات حوزه سلامت است اما برای پرداختن به آن در ابتدا باید به این برداشت برسیم که دارو یک کالای استراتژیک و در عین حال حساس است.
دکتر شه پرست در این باره عنوان کرد :تقریباً اکثر شرکت ها نگاه ویژه ای به ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی از جمله دارو دارند. معمولاً این ذخیره برای شش ماه تا یک سال در نظر گرفته می شود و محصولات قرار گرفته در این فهرست که عمدتاً از داروهای راهبردی به طور مثال انواع سرم یا آنتی بیوتیک ها انتخاب می شود، با هدف افزایش تاب آوری نظام سلامت، در چرخه فروش قرار نمی گیرند و برای اینکه تاریخ انقضای داروهای موجود در انبارها نگذرد، به طور مستمر آن ها را با داروهای با تاریخ جدیدتر جایگزین می کنند.
وی درباره ضرورت توجه به پرداختن به این موضوع در کشور ما خاطرنشان کرد: داشتن ذخیره استراتژیک موضوع مهمی است که با توجه به شرایط خاص کشور ما و مواجهه با تهدیدها و حوادث طبیعی و غیرطبیعی، باید مورد توجه قرار گیرد تا نظام دارویی در مقابل تکانههای مختلف تابآوری مطلوبتری داشته باشد. البته در این زمینه باید موضوع ذخیره استراتژیک دارو را از دپوی دارو در شرکتهای پخش –که معمولا قریب به ۲ ماه است- را از هم تفکیک کرد. ️
مدیرعامل شرکت پخش هجرت تاکید کرد: ذخیره استراتژیک دارو یک موضوع حاکمیتی است که دولتها با ابزارهای مختلف به آن میپردازند. این موضوع معمولا با دو راهکار میتواند به شکل مطلوب حاصل شود که یکی از آنها سیاستگذاری مناسب و ابزارهای موجود نهادهای بالادست و دیگری استفاده از ابزارها و نهاد های حاکمیتی مناسب مانند هلال احمر است.
وی در این باره بیان کرد: در حال حاضر در کشور ما برای تامین ذخیره استراتژیک دارو از ظرفیت تولید و نظام توزیع با نظارت سازمان غذا و دارو استفاده میشود.
️دکتر شهپرست گفت: از نکات دیگری که باید در تامین مناسب ذخیره استراتژیک دارو مد نظر قرار گیرد، موضوع اصلاح و بهبود مستمر پروتکلهای درمانی است که باید مورد توجه قرار گیرد. بهعلاوه دسترسی تولیدکنندگان به منابع مالی کافی و نقدینگی مطلوب برای تامین نهادههای تولید موضوعی است که میتواند در ایجاد ذخایر مطلوب استراتژیک دارو موثر باشد.